Gemeente Nieuwegein ondersteunt paarse vrijdag

8 december is het Paarse vrijdag. De dag dat leerlingen op school paars dragen en activiteiten organiseren om te laten zien dat ze solidair zijn met de LHBTIQ+ gemeenschap. De gemeente ondersteunt deze actie door de regenboogvlag te hijsen en aandacht te vragen voor het Pinkpanel.

Foto: Wethouder Marieke Schouten samen met twee jongerenwerkers van Movactor bij de Regenboogkast van bibliotheek De tweede verdieping.

Wethouder Marieke Schouten: ”Paarse vrijdag is een heel mooi initiatief van leerlingen, dat wij graag kracht bij zetten door vandaag de vlag te hijsen. Ik gun het alle leerlingen dat zij zich veilig voelen om zich uit te spreken en mogen zijn, wie ze willen zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan wil ik iedereen aanmoedigen om een melding te maken van incidenten van racisme of discriminatie via het Pinkpanel van art1middennederland.nl.”

PinkPanel
Op Paarse vrijdag wordt de uitslag van de PinkPanelenquête bekend gemaakt. Dit is een digitaal opiniepanel voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTIQ+). Recent zijn inwoners van Nieuwgein uitgenodigd de enquête van het Pinkpanel in te vullen. Deze vragen gaan over (on)gelijk

De behandeling op diverse terreinen van de maatschappij. Denk aan ‘op de werkvloer’, ‘tijdens het uitgaan’ of ‘in uw woonomgeving’. Dit panel wordt georganiseerd door Art.1 MN. Hiermee ontstaat er een zo compleet mogelijk beeld van de incidenten van discriminatie van de LHBTIQ+-gemeenschap in Nieuwegein. De gemeente krijgt vervolgens professioneel advies hoe bepaalde zaken aangepakt kunnen worden.

Meepraten Regenboogagenda?
Wethouder Marieke Schouten: “Ik nodig LHBTIQ+-ers uit de gemeente Nieuwegein uit om mee te praten over de Regenboogagenda en inclusie. Jongeren nodig ik uit om zich bij het Gender and Sexuality Alliance netwerk aan te sluiten. Met elkaar maken wij Nieuwegein veiliger en socialer. Aanmelden kan via s.heringa@gemeentenieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk